Prezenta unui semineu in orice casa reprezinta implinirea tuturor fanteziilor si dorintelor pe care le aveti. Aspectul estetic deosebit pe care il ofera pentru orice locuinta, dansul flacarilor din semineu, eleganta, ambientul incarcat de caldura, atmosfera primitoare, toate sunt calitati pe care doriti cu siguranta sa le aveti si in casa dumneavoastra.

 

Insa, inainte de a achizitiona un semineu trebuie sa va intrebati ,,pentru ce imi doresc eu un semineu?”.

 Tipuri de seminee pe care le poti alege pentru casa

 Daca doresti sa il folosesti pentru a incalzi un spatiu atunci trebuie sa alegi un model corespunzator insa, daca il alegi numai pentru a te servi din punct de vedere estetic atunci lista se mai scurteaza in ceea ce priveste modul in care trebuie sa alegeti un semineu.

De asemenea, pot exista situatii in care va doriti sa distribuiti caldura oferita de un semineu in mai multe incaperi si atunci aveti nevoie de un semineu racordat la sistemul de distributie a aerului cald care are o putere mult mai mare si poate sa genereze o cantitate de caldura suficienta pentru a incalzi toate incaperile.

Un semineu se poate folosi si pentru a incalzi intreaga locuinta dar si ca sursa de incalzire a apei menajere. Semineul ideal in aceasta situatie este termosemineul. Focarul este racordat la sistemul de incalzire existent si astfel se poate incalzi si apa menajera. Este foarte important ca orice proiect pe care il aprobati sa indeplineasca toti parametrii cu privire la siguranta si sa fie echipat cu tot ceea ce este necesar pentru o functionare corespunzatoare.

Alegerea tipului de focar se face intotdeauna cu ajutorul unui specialist care va stabili in functie de spatiul respectiv care sunt parametrii, daca este posibil sa se puna proiectul in aplicare, va genera oferta de pret pentru materiale si manopera, va lista tot ceea ce este necesar si va oferi recomandarile specifice pentru o utilizare cat mai in siguranta a semineului.

Recomandari privind functionarea corespunzatoare a semineului

 

Cosul de fum va fi verificat periodic pentru a va asigura de functionarea corespunzatoare a intregului ansamblu. Construirea unui cos de fum reprezinta iarasi un aspect foarte important intrucat trebuie sa se construiasca unul care sa aiba o dimensiune suficient de mare pentru a asigura o evacuare eficienta a gazelor arse si a fumului.

Orice improvizatie trebuie sa o refuzati intrucat acest lucru poate sa aduca cu sine o multime de probleme nedorite. Nu va lasati pacaliti ca improvizatia respectiva functioneaza si ca veti economisi bani apeland la astfel de metode. Daca reusiti acum sa economisiti cu o improvizatie atunci cheltuielile si riscurile pe care vi le asumati sunt mult mai mari decat estimati.

Utilizati intotdeauna pentru seminee exact atata combustibil cat este recomandat de producator intrucat o supraincarcare va duce in mod automat la functionarea necorespunzatoare dar si la creearea unor probleme pe care nici nu le veti putea acoperi.

Daca este un semineu pe lemne asigurati-va ca sunt uscate corespunzator iar pe suprafata nu au rasina. Lemnele trebuie sa fie depozitate cu o zi inainte de a fi folosite in seminee iar umezeala nu trebuie sa depaseasca 20%.